Simple gesturi pentru o viață mai bună în trafic

Simple gesturi pentru o viață mai bună în trafic

Uneori traficul este obositor, iar nervii ne ajung întinși la maxim. Viața șoferilor nu este una ușoară mai ales în orașele aglomerate. Și dacă ar fi doar traficul…  Dar mai există și atitudini neplăcute din partea „colegilor” de drum care pun de multe ori cireașa pe tort.

Cum am putea să ne facem viața mai ușoară unii altora? Prin simple gesturi care, dacă sunt încurajate, sunt șanse să fie adoptate de cât mai mulți dintre șoferi.

Mulțumește!

Bineînțeles, nu ne obligă nimeni să mulțumim celorlați șoferi care, să zicem, ne permit accesul la drum, cedând trecerea. Dar acest simplu gest de politețe, prin ridicarea mâinii în semn de mulțumire, îi va încuraja pe șoferi să repete figura. Vom contribui în același timp și la perpetuarea respectului în trafic. Până la urmă suntem oameni, nu mașini.

Nu arunca gunoiul pe geam!

Nimănui nu i-ar face plăcere să conducă pe un drum semnalizat cu… gunoaie. Iar drumurile se păstrează curate prin efortul celor care le întrețin și, în aceeași măsură, prin minima noastră grijă de a utiliza scrumiera de mașină și saci pentru depozitarea gunoaielor produse în autovehicul.

Pe rețelele sociale circulă mai multe filmulețe virale în care cei care au aruncat gunoiul pe geamul mașinii în mijlocul drumului și-au primit „nota de plată”. Iată unul dintre ele.

Nu claxona excesiv!

Dacă ești blocat în trafic, nu te va ajuta cu nimic să claxonezi. Vei produce doar zgomot, neplăcut atât pentru tine, cât și pentru pietoni, și riști să primești amendă. Claxonatul în localități este interzis, cu excepția situațiilor în care se justifică contribuind la evitarea accidentelor. O practică destul de întâlnită este cea de a claxona la semafor pentru a taxa la milisecundă neatenția șoferilor din prima linie. Nu este recomandată această atitudine.

Permite accesul celorlalte autovehicule în trafic

Când ai ocazia, îți permit semnele de circulație și nu încurci traficul, cedează trecerea și permite mașinilor care așteaptă să intre în trafic să se încadreze. În felul acesta încurajezi o bună practică care s-ar putea să te ajute atunci când vei avea și tu nevoie. Iar când poți, lasă liberă prima bandă pentru ca cei care vor să se angajeze în trafic să o poată face cu ușurință.

Ce alte gesturi din partea participanților la trafic consideri că ar ajuta să ne urcăm în mașină mai cu drag? Așteptăm răspunsul tău în comentarii sau pe pagina noastră de Facebook.

No Comments

Post A Comment