Prima mașină. Cum o alegi?

Prima mașină. Cum o alegi?

Indiscutabil, o mașină ne ajută să fim mult mai flexibili, să rezolvăm mult mai repede lucrurile pe care le avem de făcut și să câștigăm mai mult timp pentru noi sau pentru prietenii și familia noastră. O mașină este în primul rând un mijloc de transport, un prieten de nădejde (utilizată corect) și, mai apoi, dacă este cazul, o bijuterie.

Dacă ai deja carnet de conducere, prima mașină te va ajuta să exersezi tot ce ai învățat la școala de șoferi, iar cu cât o achiziționezi mai repede, cu atât stăpânirea volanului va fi mult mai ușoară.

Dacă nu ai făcut până acum școala de șoferi, îți recomandăm să îți achiziționezi oricum prima ta mașină, dacă ai această posibilitate, pentru a fi și mai motivat să obții permisul auto.

Mai jos, câteva recomandări pentru a-ți alege corect primul prieten cu 4 roți:

  1. Raportul calitate/ preț. În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, îți poți alege o mașină nouă sau una second hand, un brand mai scump sau unul mai ieftin. Recomandarea noastră este ca aceasta să nu fie una foarte scumpă pentru că, fiind prima mașină, există riscul să nu o poți îngriji chiar perfect în primii ani de utilizare. Alege totuși o mașină care să îți placă cum arată și, mai ales, pe care să îți placă să o conduci.
  2. Consumul și costurile aferente. Înainte să iei decizia de cumpărare, află cât consumă mașina, care sunt costurile anuale de întreținere: asigurare, costul pieselor de schimb etc. O mașină cu un preț bun este cea care are și costuri mici de întreținere.
  3. Un alt aspect important este și modalitatea/ spațiul în care o vei folosi. Va fi o mașină cu care vei circula mai mult prin oraș sau pe drumuri de țară sau cu care vei parcurge distanțe mari? În funcție de răspuns, alege o mașină potrivită, fie 4 x 4, fie cu motor diesel sau turbo-diesel, de exemplu. Dacă automobilul va fi folosit cu precădere în oraș, nu recomandăm mașinile de dimensiuni mari pentru a nu deveni o povară manevrarea lor în trafic.
  4. Siguranața. Siguranța este extrem de importantă, indiferent de destinația mașinii. Recomandăm să nu fie neglijate elementele de siguranță precum airbag-urile sau materialele din care este confecționată mașina.

Noi îți ținem pumnii să faci alegerea potrivită și te așteptăm cu drag, înainte sau după achiziționarea primei tale mașini, la Școala de șoferi Blue Auto Drive din Cluj-Napoca, Huedin și împrejurimi.

No Comments

Post A Comment