Drum lung, șofer începător?

Drum lung, șofer începător?

Ești șofer începător și vrei să pleci pentru prima dată la drum cu mașina? Iată câteva recomandări pentru tine:

Copilotul de încredere

Dacă este primul drum mai lung pe care îl vei face în afara localității, îți recomandăm să ai alături „un copilot” cu experiență. Acest însoțitor nu numai că îți va oferi încrederea de care probabil ai nevoie la început de drum lung, dar va fi un ochi în plus la drum și te va putea ghida în cazul unor situații mai dificile.

Revizia mașinii

Înainte să pleci la drum, asigură-te că mașina ta este 100% capabilă să te ducă la destinație fără probleme. De la cauciucurile potrivite și în formă, până la faruri și lumini de noapte, toate trebuie să fie funcționale. Rezerva de lichide (de frână, pentru parbriz, de răcire și lichidul de servodirecție) este necesar să fie plină. Nu în ultimul rând, service-ul la care duci mașina trebuie să verifice plăcuțele de frână și, foarte important, sistemul de direcție.

Bugetul pentru carburant

Dacă ți-ai planificat deja cheltuielile pentru concediu, adaugă o sumă suplimentară pentru carburant. Este posibil să fii nevoit să faci drumuri suplimentare sau să te rătăcești puțin și atunci să fie nevoie de mai multă benzină decât ai luat inițial în calcul.

Obiecte utile pentru călătorie

Cunoști foarte bine drumul sau vei avea nevoie de un GPS? Vei folosi GPS-ul de pe telefon? Atunci, înainte de a pleca la drum, încarcă-ți telefonul la 100% și nu uita să iei cu tine un încărcător pentru mașină. Un suport de calitate pentru susținerea telefonului sau GPS-ului va fi extrem de util. Dacă vei alege un suport cu ventuze în defavoarea unuia cu magneți, asigură-te că ventuzele sunt stabile și nu vor sări periodic de la locul lor.

Temperatura din mașină

Vara, mașina se poate încinge destul de repede. Află în articolul nostru câteva trucuri prin care să îți răcorești autovehiculul pe timp de caniculă.

Actele mașinii

Înainte să te urci în mașină pentru un drum în afara localității, asigură-te că ai cu tine toate actele necesare mașinii și că rovinieta este încă valabilă. Mai multe informații despre rovinietă (valabilitate, situații în care este necesară etc.), găsești aici.

Odihna, foarte importantă

Ca șofer începător, nu încerca să bați recorduri încă de la primul tău drum mai lung în afara orașului. Dacă vei fi singurul care va conduce, împarte-ți drumul în bucăți mai mici, astfel încât să nu conduci mai mult de 6 ore într-o singură zi. Condusul în afara orașului poate fi mai obositor pentru cei care nu sunt obișnuiți cu acesta. Din cauza stresului sau a efortului de a rămâne atenți la drum pentru mai mult timp.

Călătoria în afara orașului poate fi însă și una plăcută, nu este nevoie să îți faci griji.  Respectând regulile și fiind atent la drum, totul devine mult mai ușor. Vei vedea că, după o perioadă, chiar îți va face plăcere. 🙂 Iar dacă ai nevoie de mai multe informații sau întrebări la care nu ai primit răspunsul, nu uita că suntem aici pentru tine.

No Comments

Post A Comment