Curățenia de primăvară… a mașinii. 5 recomandări utile

Curățenia de primăvară… a mașinii. 5 recomandări utile

Așa cum obișnuim ca în fiecare primăvară să facem curățenie în casă sau în grădină, nu ar trebui să neglijăm nici mașina. A avut o iarnă grea în spate, a trecut prin multe, iar acum este cazul să o revigorăm pentru sezonul primăvară-vară.

Iată 5 acțiuni pe care să le ai în vedere:Nu te grăbi să renunți la anvelopele de iarnă! Vremea este încă instabilă și suntem în perioada în care ne-am putea trezi oricând cu o ninsoare zdravănă. Sau poate vei avea chef de o plimbare și vei da fuga la munte, acolo unde zăpada și gheața nu s-au topit încă. Deși legislația din România nu prevede o zi anume când să înlocuim cauciucurile de iarnă, pentru a ne feri de amenzi trebuie să ne asigurăm că le vom avea în cazul în care mașina va ajunge să circule din nou pe zăpadă sau polei.

 

  1. Fă-ți un inventar al pieselor care trebuie schimbate și nu amâna momentul să le înlocuiești. Cea mai sigură variantă este să îți  duci mașina la un „consult medical” pentru a vedea exact care sunt afecțiunile căpătate de aceasta în timpul iernii și cum se pot remedia acestea. Cu cât tratăm mai din timp, cu atât vom evita ca surprizele neplăcute să ne dea peste cap planurile când ne este lumea mai dragă.
  2. Spală cu atenție mașina, atât în interior, cât și în exterior. Insistă asupra roților și sașiului – peste iarnă este foarte probabil să se fi depus sare sau să se fi întărit noroiul.
  3. Dacă îți dorești să ai ca nouă mașina cât mai mult timp, verifică cu atenție și suprafața vopsită a autovehiculului. Vei observa dacă a fost zgâriată sau dacă are pete de rugină și le vei putea remedia din timp.
  4. Verifică într-un service funcționarea frânelor. Fiind forjată în timpul iernii, frâna de motor este posibil să nu mai funcționeze la întreaga ei capacitate, iar frâna de mână, utilizată mai puțin, are de asemenea nevoie de o verificare.

 

Toate în regulă? Atunci îți dorim o primăvară frumoasă cu cât mai multe călătorii! 🙂

Acestea sunt doar câteva recomandări pentru sănătatea mașinii tale pe care este bine să nu o neglijezi pentru a o avea alături cât mai mult timp sau pentru a o putea-o vinde ulterior la un preț mai bun.

Suntem curioși să aflăm tu cum ai grijă de mașina ta primăvara. Scrie-ne pe aici într-un comentariu sau pe pagina noastră de Facebook.

No Comments

Post A Comment