Cum scapi de canicula din mașină

Cum scapi de canicula din mașină

Dacă în articolul Cum să îți protejezi mașina de soarele puternic am vorbit despre confortul și protecția mașinii pe timp de caniculă, este timpul să vedem ce putem face pentru ca noi și cei dragi care călătoresc alături de noi în autovehicol să se simtă cât mai bine.

 

Înainte de toate, este bine ca înainte să îți achiziționezi o mașină să te gândești că mașinile de culoare negru sunt cele care atrag cel mai mult soarele. Un alt aspect important este ca în momentul în care verifici cum funcționează mașina să nu uiți să verifici aerul condiționat împreună cu toate componentele sale.

În urma verificării minuțioase a sistemului de aer condiționat vei observa cum stai cu freonul, dacă compresorul este în regulă și alte aspecte importante pentru ca aerul condiționat al mașinii să funcționeze corect.

Pentru ca atunci când urcăm în mașină să nu ne topim de cald, putem proteja mașina folosind parasolare sau pe cât posibil o putem parca la umbră.

Un must este sticla de apă pe care să o avem tot timpul la noi pentru a ne hidrata adecvat, dar pe care să nu o lăsăm niciodată prea mult timp în mașină, în bătaia soarelui, așa cum se recomandă, pentru a nu deveni cancerigenă.

Accesorii de ajutor în mașină, în lipsa aerului condiționat pot fi evantaiele sau ventilatoarele pentru mașină, ținând cont de faptul că ele nu vor putea niciodată suplini răcoarea oferită de aerul condiționat.

Nici utilizarea frecventă a aerului condiționat nu este recomandată sau la temperaturi cu mult mai scăzute față de cele de afară sau în mediul în care petrecem timp înainte de a urca în mașină. Diferențele mari de temperatură (cu peste 10 grade celsius) pot slăbi imunitatea și pot crea chiar șocuri termice.

Un lucru foarte important este ca pe vreme de caniculă să nu lăsăm în mașină animăluțele de companie sau copiii. Mașina parcată se supraîncălzește foarte repede și ajunge la temperaturi ridicate care pot pune în pericol viața acestora. Așa cum precizam mai sus, nu este bine să uiți în mașină nici sticla de apă sau băuturile depozitate în flacoane de plastic pentru că în prezența căldurii plasticul se descompune în molecule toxice.

Nu se recomandă a se lăsa în mașină nici alimente perisabile, medicamente sau produse cosmetice care își pot deteriora componența în prezența temperaturilor ridicate.

Sperăm că recomandările noastre îți vor fi utile, îți dorim drumuri ușoare și confortabile și nu uita că ne găsești aici pentru informațiile de care ai nevoie!

No Comments

Post A Comment