Cum să-ți protejezi corect cauciucurile mașinii

Cum să-ți protejezi corect cauciucurile mașinii

Anvelopele mașinii sunt extrem de importante, de starea lor depinzând în mare măsură siguranța, confortul și chiar consumul de carburant.

Iata câteva sfaturi utile în a proteja cât mai bine cauciucurile mașinii:

Verifică regulat presiunea în pneuri.  Anvelopele mașinii pot fi umflate inegal, ori pot pierde presiune si astfel pot deveni inegal umflate, în timp. Acest lucru poate afecta serios performanțele mașinii tale. De aceea este bine să verifici regulat ca presiunea din pneuri să corespundă valorilor recomandate de producător. Aceste valori le poți găsi de regulă pe capacul de la rezervorul de combustibil, ori pe montantul central de pe partea șoferului.

Schimbă poziția anvelopelor între punți. Acest mic artificiu te ajută să menții egală uzura în timp a anvelopelor. Operațiunea durează destul de puțin și te ajută să prelungești durata de viață a cauciucurilor. De recomandat este să faci această operațiune la o vulcanizare sau service, mai ales că nu implică un cost prea mare. Asta deoarece va trebui să egalizezi presiunea după schimbul anvelopelor.

Condu preventiv, fără să bruschezi mașina. Anvelopele sunt expuse cel mai mult la uzură în momentele de accelerare, decelerare sau virare. Cu cât accelerăm mai brusc, ori frânăm violent, cauciucurile se uzează mai mult. Același lucru este valabil și atunci când luăm viraje cu o viteză mai mare decât cea normală. Așadar, cu cât bruschezi mai mult mașina, cu atât uzezi mai mult și mai repede anvelopele.

Verifică sensul corect de rotație al anvelopelor. Anvelopele au marcate pe ele un sens de rotație. Uneori se poate întâmpla ca din grabă ori neatenție cauciucurile să fie montate fără a respecta sensul de rotație.

Uzura egală a anvelopelor. Atunci când faci un schimb complet de anvelope, verifică să vezi dacă cele vechi prezintă toate o uzură egală. O uzură inegală poate indica anumite probleme legate de unghiul de fugă – o defecțiune mecanică pe care trebuie să o remediezi imediat, altfel riști să îți strici anvelopele noi.

Dacă ți-au fost utile aceste informații, nu uita să le dai un SHARE pentru a circula mai departe. Îți mulțumim și îți dorim drumuri ușoare! 🙂

 

No Comments

Post A Comment