Cum să îți păstrezi cât mai curată mașina

Cum să îți păstrezi cât mai curată mașina

Pirmăvara ne bate la ușă și dacă ești un șofer pasionat care își iubește mașina, cu siguranță vei dori să o păstrezi cât mai curată întregul sezon. Iar dacă ești un șofer la început de drum, nu îți va strica să creezi o obișnuință prin a-ți păstra cât mai curat autovehicolul.

Câteva trucuri pentru a păstra curat exteriorul mașinii:

  • Nu uita să te aprovizionezi cu lichid de parbriz. Acesta nu doar că va curăța geamul și îl va face mai frumos, dar are și un scop cât se poate de practic. Cu cât vizibilitatea șoferului este mai bună, cu atât va conduce mai ușor și mai în siguranță.

 

  • Cât de frecvent se spală o mașină? Dacă mașina este mai… „bătrână”, atunci va trebui spălată mai des. Atenție totuși la punctele de rugină care, din cauza presiunii apei din spălătorii, se pot extinde. Iarna se recomandă ca mașina, indiferent de vârstă, să fie spălată săptămânal pentru a îndepărta noroiul de pe roți, geamuri, faruri etc., permițând astfel componentelor să funcționeze la întreaga lor capacitate. Primăvara și vara mașina trebuie spălată, dar se recomandă să fie spălată mai rar – de 2 ori pe săptămână va fi suficient, dacă nu ai făcut scuba diving prin băltoace împreună cu aceasta. 🙂

 

  • Dacă vei parca mașina sub cerul liber va fi puțin mai dificil să o păstrezi curată. Încearcă să eviți, dacă este posibil, să o parchezi sub copaci cu fructe zemoase sau în zona bălților. De ajutor s-ar putea să îți fie o prelată. O va feri de fructele căzute din copaci și de „surprizele” lăsate de păsări.

 

Câteva trucuri pentru a păstra curat interiorul mașinii

  • Nu arunca gunoaiele la întâmplare prin mașină pentru că s-ar putea să nu le găsești atât de ușor pe cât ai crezut sau s-ar putea ca la un moment dat să se strecoare pe sub scaune și să te incomodeze. În general peturile au acest talent. Pentru a le gestiona așa cum trebuie, poți folosi un coș mai micuț pe care să îl prinzi de un element din interiorul mașinii.

 

  • Un organizator pentru portbagaj va face minuni pentru că nu îți vei mai ține împrăștiate obiectele necesare, scăzând riscul ca acestea să se verse și să murdărească mașina.

 

  • Un strop de ulei de măsline pe o lavetă puțin umedă îți va face mașina strălucitoare! Evită tapițeria și șterge interiorul prin mișcări succesive și circulare.

 

Care sunt trucurile tale pentru o mașină mereu curată? Ne-am bucura să le împărtășești cu noi.

No Comments

Post A Comment