Cum previi apariția ruginii pe caroseria mașinii

Cum previi apariția ruginii pe caroseria mașinii

Prevenirea apariției ruginii la mașina ta trebuie să fie o preocupare activă pentru a te bucura cât mai mult de aspectul estetic, dar și de siguranța și nu în ultimul rând valoarea de piață a autovehiculului tău. Pentru că rugina odată apărută, atât estetica cât și siguranța mașinii tale vor avea de suferit. Iar aceste două lucruri vor duce automat la o devalorizare prematură a mașinii care va afecta serios prețul la revânzare.

Din fericire, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a feri mașina de rugină.

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA APARIȚIEI RUGINII

  • În primul rând, trebuie să ai grijă la posibilele lovituri, zgărieturi sau fisuri apărute fie în caroserie, fie la nivelul pragurilor ori altor elemente metalice ale mașinii. Acestea vor constitui puncte de reținere a umezelii și astfel rugina va avea o primă portiță prin care să își înceapă atacul. Așadar, nu trata cu superficialitate nicio zgărietură ori fisură pe care o vezi pe caroseria mașinii.

 

  • În al doilea rând, pentru a preveni apariția ruginii, trebui să întreții mașina cât mai curată. Pentru aceasta, spal-o de fiecare dată când este nevoie și încearcă să îi faci o dată la două-trei luni și un tratament de ceruire.

 

  • În al treilea rând, ai grijă la sărurile de deszăpezire! Formarea ruginii este favorizată de factorii de mediu – astfel încât dacă locuiești în apropierea mării sărurile din aer vor ataca caroseria, iar rugina se va instala mai repede. Tot astfel, sărurile folosite pe timp de iarnă pentru deszăpezirea șoselelor vor favoriza apariția ruginii. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să cureți frecvent zonele murdare, dar și să tratezi partea de dedesubt a mașinii cu soluții și lubrefianți special concepuți pentru astfel de situații.

 

  • Nu în ultimul rând, trebuie să știi că poți aplica pe mașina ta un strat de lubrifiant cu rol deprevenire a formării ruginii. Un astfel de lubrifiant păstrează suprafețele metalice uscate și astfel ferește caroseria de instalarea ruginii. Înainte de a aplica un astfel de strat, este indicat să duci mașina la spălătorie pentru curățarea și îndepărtarea oricăror agenți corozivi preexistenți.

Acestea sunt principalele recomandări și ponturi care te vor ajuta să îți menții mașina ferită de rugină.

Iar dacă ai deja mașină, dar încă nu ești tu cel care o conduce, te așteptăm la școala noastră pentru a obține permisul de șofer. Găsești toate detaliile pe www.blueautodrive.ro.

 

No Comments

Post A Comment