Cum pregătești mașina pentru noul membru al familiei

Cum pregătești mașina pentru noul membru al familiei

Odată cu apariția copilului, așa cum modificăm casa pentru a-l primi cu brațele deschise pe cel mic, așa recomandăm să se procedeze și în cazul mașinii.

Ne îngrijim ca în mașină copilul să se afle în primul rând în siguranță și bineînțeles… să nu se plictisească. Iar aici intervine atât un bagaj de călătorie bine echipat, cât și prorpiul tău talent de a-i captiva și menține atenția.

Siguranța, pe primul plan

Una dintre cele mai utile invenții pentru bebeluși și copii este cu siguranță scaunul auto special, dedicat acestora. Scaunul de mașină pentru copii este singurul care îi poate proteja în caz de accident și nu trebuie să lipsească din nicio mașină care transportă pici sub 12 anișori sau cu înălțime sub 1,5 metri.

Un alt aspect important la aceste scaune este faptul că trebuie montate în direcția inversă de mers, dacă cei mici au sub 13 kilograme.

Trebuie să ținem cont și de faptul că bebelușul sau copilul nu trebuie îmbrăcat cu haine cu strat gros sau învelit în pături pentru că atunci riscă să împiedice acțiunea de protecție a scaunului și a centurii de siguranță. În sezoanele reci, recomandat este ca pătura să învelească copilul pe deasupra centurii. Mai multe informații utile în legătură cu acest subiect găsești aici.

Bineînțeles, și atenția la drum a șoferului joacă un rol extrem de important. Acesta trebuie să conducă prudent și să încerce să evite pe cât posibil gropile care ar putea zgudui sau trezi copilul.

Trusele de prim ajutor

Prima trusă la care  ne referim este cea care conține pansamente, pastile, scutece, șervețele umede și tot ce are nevoie un părinte pentru îngrijirea bebelușului aflat la bord. Pentru a evita să nu o uiți acasă, echipează-ți mașina cu o trusă permanentă și, periodic, verifică dacă produsele mai sunt în termenul de valabilitate.

O altă trusă de prim ajutor este cea împotriva plictiselii. Este binecunoscut faptul că cei mici nu au în general o pasiune să se plimbe cu mașina. Și atunci se pot plictisi foarte repede. Păstrează în această trusă jucării, cărți, jocuri care să-i captiveze atenția.

Nu uita de faptul că și pe noi ne supărau când eram mici celebrele replici ale părinților exasperați:  “Imediat ajungem” sau „E după colț, mamă” care nu se adevereau decât foarte târziu :), așa că încearcă să îi menții interesul printr-o poveste pe care să o spui tu sau chiar el (în funcție de vârstă). Dacă nu distrage șoferul, o altă sugestie ar fi teatrul de păpuși improvizat sau numărarea mașinilor în funcție de culori.

Personalizarea mașinii

Stickerele de mașină, de tipul „Bebe la bord” fac mașina mai simpatică și, totodată, îi pot determina pe ceilalți participanți la trafic să fie mai atenți în jurul mașinii.

Așteptăm și sugestiile tale pentru o mașină complet echipată pentru a fi primitoare pentru cei mici și, bineînțeles, Îți dorim călătorie plăcută și… liniștită! 🙂

No Comments

Post A Comment