Cum ne pregătim mașina pentru iarnă

Cum ne pregătim mașina pentru iarnă

Pentru cei pasionați de mașini și iubitori de anotimpuri călduroase, doar cauciucurile mașinilor mai amintesc de vara ce a trecut.

Toamna și-a intrat bine în drepturi, iar temperaturile au început să scadă până aproape de limita înghețului.

Este deci timpul pentru a-ți pregăti mașina pentru anotimpul rece.

Pregătirea mașinii pentru iarnă

  1. Schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă

Multă lume se întreabă când anume trebuie să schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă.

Nu există o dată limită stabilită de lege până la care suntem obligați să încălțăm mașina cu anvelopele de iarnă.

Totuși, legea spune clar că este interzisă deplasarea pe carosabil acoperit cu zăpadă, ori cu polei, cu o mașină neechipată cu anvelope de iarnă. Așadar, deși nu avem o dată fixă la care să ne raportăm, știm totuși când anume e timpul să mergem la service pentru a ne echipa mașina corespunzător pentru iarnă.

În momentul în care temperaturile scad și ajung să se mențină constant sub 7-8 grade C, ar trebui să trecem la anvelopele de iarnă.

Recomandare:

Este bine să avem în vedere și unde vrem să ne deplasăm, pentru că după jumătatea lunii octombrie e posibil ca în zonele de munte să ningă ori să găsim carosabilul înghețat sau aproape de limita de îngheț.

Observație: Pentru aceia dintre noi care nu doresc, din diferite motive, să schimbe anvelopele de două ori pe an, legea permite deplasarea pe timp de iarnă cu anvelope All Seasons.

  1. Lichidul de parbriz

Din momentul în care temperaturile scad sub 5-6 grade, este bine să schimbăm lichidul de spălat parbrizul cu unul care să nu înghețe atunci când temperaturile scad sub 0 grade C.

  1. Echiparea cu racletă, soluții de degivrare a geamurilor și lopată de zăpadă

Nu trebuie să uităm să avem în mașină racletă sau spray de dezghețat parbrizul, luneta și geamurile laterale. Altfel, vom pierde o grămadă de timp dimineața pentru a curăța și dezgheța mașina.

De asemenea, o lopată de dat zăpada nu știi niciodată când te poate scoate dintr-o situație delicată.

  1. Verificarea stadiului în care se află bateria

La temperaturi scăzute, bateriile auto se descarcă mult mai repede, mai ales dacă sunt foarte vechi și uzate. De aceea este bine să verificăm starea bateriei înainte de a rămâne cu mașina în parcare, căutând un vecin bun care să ne ajute cu puțin curent electric.

Sfat: Nu strică să avem în portbagaj setul de cabluri pentru pornire auto, mai ales iarna.

  1. Atenție la combustibilul din rezervor

Iarna este foarte important să avem tot timpul cât mai mult combustibil în rezervor. Se recomandă ca pe timp de iarnă rezervorul să nu fie niciodată cu mai puțin de un sfert plin, deoarece se poate produce condens și acest lucru poate cauza probleme neplăcute. În plus, în caz că întâmpinăm dificultăți de deplasare, cum ar fi drumuri blocate, înzăpezite de viscole puternice, nu am fi prea încântați să așteptăm salvatorii în frig, pentru că am rămas fără combustibil.

Recomandarea Școlii de șoferi Blue Auto Drive este ca la începutul sezonului rece să mergem la un service pentru a face o verificare completă a mașinii. Astfel, suntem mai siguri că ne vom bucura de călătorii sigure în vacanța de iarnă când Sărbătorile nu merită stricate de vreo avarie care ar fi putut fi remediată din timp!

Și nu uitați, cel mai important lucru este ca iarna să conducem cu mai multă prudență și într-o manieră cât mai defensivă!

Noi vă dorim drumuri ușoare, indiferent de anotimp și rămânem cu drag la dispoziția voastră, pe tot parcursul anului, pentru recomandări .

No Comments

Post A Comment