Cum îți protejezi mașina de soarele puternic

Cum îți protejezi mașina de soarele puternic

Negru este o nuanță elegantă pentru mașină. Cu toate acestea însă, vara s-ar putea îți dea bătăi de cap, culoarea atrăgând ca un magnet soarele, implicit, căldura. Dacă mașina va fi parcată și la soare, riști ca atunci când intri în ea să te frigi la propriu. Indiferent însă de ce culoare ai avea mașina, este bine să o protejezi de soarele puternic. Mai ales că astăzi, atunci când prinzi un loc de parcare, nu mai poți face nazuri. Parchezi și faci plecăciuni că ai găsit un loc liber.

Ce se întâmplă dacă mașina rămâne mult timp în soare

Lăsată mult timp în soare, mașina se încinge putând să ajungă chiar și la 80 de grade în interior. Nu doar anvelopele mașinii vor avea de suferit, ci și vopseaua sau chiar mecanismele din plastic ale autovehicolului.

Un studiu a demonstrat faptul că lăsată în plin soare, o mașină pierde aproximativ 1 litru de benzină pe săptămână.

Cum protejezi mașina de soarele puternic

Ideal ar fi ca de fiecare dată când parchezi să găsești un loc umbrit natural. În lipsa unui copac care să asigure acest lucru, poți căuta zone umbrite de clădiri mai înalte. Chiar dacă locul nu va fi la fel de răcoros, un pic de umbră nu strică.

Cum locurile de parcare sunt însă din ce în ce mai puține și nu tot timpul vei găsi unul umbrit, poți apela și la metode artificiale de umbrire. Folia solară este unul dintre produsele de bază care te poate ajuta să blochezi razele UV să ajungă în interiorul mașinii. Parasolarele, iarăși, vor proteja mașina de soarele puternic și vor face ca temperatura din interiorul mașinii să nu fie una atât de ridicată.

Nici metodele băbești nu sunt chiar de lepădat în situația în care ai parcat mașina la soare. Pentru ca aerul să circule în interiorul mașinii, se pot lăsa geamurile foarte puțin deschise (2-3 centimetri). Iar pentru a nu ne opări atunci când ne așezăm pe scaunul de la volan, un prosop lăsat pe scaun ne poate salva atunci când ne întoarcem în mașină.

Nu uita să îți iei cu tine apă când pleci la drum pentru a te hidrata pe parcurs, dar ai grijă să nu uiți în mașină petul cu apă pentru că aceasta va risca să devină cancerigenă din cauza compușilor chimici care se transferă din pet în apă. Iar dacă te pregătești de vacanță deja, poate te va ajuta și articolul nostru Cum ne pregătim mașina de concediu.

Tu ce metode ai pentru a-ți proteja mașina de căldura puternică?

 

No Comments

Post A Comment