Conduci oare în siguranță? Află mai jos!

Conduci oare în siguranță? Află mai jos!

Când suntem la volan cel mai important lucru nu este să ajungem cât mai repede posibil la destinație, ci să ajunge în siguranţă. Iată mai jos câteva tehnici care te vor ajută să fii în siguranță atunci când pornești la drum:

Centura de siguranță

Utilizarea centurii este o  regulă de bază a siguranței. Rolul centurii este de a oferii mai multă protecție în momentul unui impact. Un lucru care trebuie menționat este că sistemul de funcționare ale centurii de siguranță este sincronizat cu airbag-urile mașinii, de aceea în momentul impactului airbag-ul vă poate face mai mult rău dacă nu aveți pusă centura de siguranță.

Păstrarea distanței corespunzătoare

Un vehicul în mișcare necesită timp să încetinească și să oprească. De aceea, păstrarea unei distanțe necorespunzătoare între autovehiculul din față pune în pericol siguranța pasagerilor deoarece timpul de încetinire este redus semnificativ iar riscul de a intră în coliziune cu autoturismul din față este crescut. Specialiști în condusul în siguranță spun că la viteză de 130 de kilometri pe oră, între două mașini trebuie să fie 80 de metri pentru că șoferul din spate să poată frâna în siguranță, iar pentru o distanță de 50 de kilometri pe oră distanța optimă ar fi undeva de 30 de metri.

Evitați consumul de substanțe

Atunci când conducem lucrurile se întâmplă foarte repede, de aceea trebuie să reacționăm în mod corespunzător pentru a rămâne în siguranță.

Când vine vorba de siguranță o altă regulă este să nu conducem niciodată sub influență oricărui tip de substanță, deoarece timpul de reacție este cu mult încetinit. Timpul de reacție este perioada de timp din momentul când observăm obstacolul și până facem manevra.

Datele arată că șoferii care au  o concentrație de alcool în sânge între 0,02 și 0,05 au un risc de cel puțin 3 ori mai mare de a muri într-un accident de mașină. Riscul crește de 6 ori pentru o concentrație între 0,05 și 0,08, crescând exponențial după 0,08. (Sursă – Global Road Safety Raport 2015 – who.it)

Oboseala și stresul pot de asemenea să influențeze negativ timpul de reacție.

Asigurați-vă atunci când porniți la drum că sunteți odihnit și nu ați consumat nici un tip de substanțe.

Nu vă grăbiți!

Poate unul dintre cele mai critice momente este acela în care ne aflăm la volan și suntem în întârziere. Din păcate, într-un astfel de context,  deseori se întâmplă să conducem cu viteză, iar presiunea timpului să reducă vigilența și capacitatea noastră de concentrare la trafic. Astfel, sunt create toate condițiile producerii unui eveniment neplăcut. De aceea, rețineți, când va grăbiți este momentul cel mai potrivit sa reduceți viteza!

Fiți preventiv!

Nu priviți doar la autovehiculul din fața voastră, este important să anticipați comportamentele și celorlalți participanți la trafic care se află în spatele vostru, în sens opus, precum și la mașinile imediat următoare din fata voastră. De exemplu, daca observați că în față se formează o coloană iar autoturismul din fața voastră nu frânează încă, puteți să începeți să reduceți viteaza pentru a evita să frânați brusc. În acest fel eliminați riscul de a intra în coliziune cu autoturismul din față sau riscul de a fi la rândul vostru loviți de autoturismul din spate.

Școala de șoferi Bule Auto Drive vă oferă toate condițiile de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta deprinderilor necesare  în condusul de siguranță.

Vă așteptăm cu drag la cursurile noastre accesând formularul de contact.

No Comments

Post A Comment