Check list-ul de toamnă pentru mașină

Check list-ul de toamnă pentru mașină

Înainte de toate, indiferent de anotimp, înainte să te urci la volan, verifică dacă ai permisul auto. 🙂 Dacă nu ai încă permisul auto, te așteptăm la Blue Auto Drive  cu ore de practică susținute de zâmbete și instructori profesioniști.

Lăsând umorul la o parte, fiecare schimbare de sezon necesită verificarea unor componente pentru a te asigura că mașina ta este complet pregătită pentru ceea ce o așteaptă. Iată care sunt cele principale:

  • Ștergătoarele. Toamna obișnuiește să fie un anotimp destul de ploios, motiv pentru care este foarte probabil să ai nevoie de ștergătoare mai mult decât în timpul verii. Asigură-te că sunt în ordine și că vor face față cu brio noilor provocări. Pentru mai multe recomandări în legătură cu circulația pe timp de precipitații, citește articolul nostru Condusul preventiv pe timp de ploaie. Recomandări.
  • Anvelopele. Foarte importante sunt și cauciucurile. Deși încă nu a sosit timpul să le înlocuiești (conform legislației, cauciucurile trebuie înlocuite odată cu prima ninsoare), nu ar strica o verificare atentă a acestora. Sunt deteriorate? Sunt în formă? Nu aștepta să atingă ultimul grad de uzură pentru a le înlocui. Toamna, aderența le va fi testată de nenumărate ori odată cu precipitațiile. Verifică-le presiunea și nu uita nici de roata de rezervă din portbagaj!
  • Farurile. Pentru că ziua este acum mai scurtă, este foarte probabil să ne prindă întunericul pe drum. De aceea se impune ca toate luminile să funcționeze optim.  Verifică funcționalitatea acestora și ia câteva becuri potrivite de rezervă la tine.
  • Sistemul de frânare. Nu uita să te asiguri că sistemul de frânare este în stare perfectă. Iată câteva semne care ar trebui să te pună pe gânduri: zgomote la frânare, mișcări necontrolate ale volanului în timpul frânării, pedala de frânare este foarte moale sau foarte tare, vibrațiile în timpul frânării, reacție prea bruscă a frânelor și nu graduală, aprinderea martorului specific. Dacă observi unul dintre aceste semne, este recomandat să o vadă un mecanic. Recomandăm oricum verificarea periodică a sistemului de frânare.

Sperăm că ți-am fost de folos cu aceste recomandări. Pentru ca ele să ajute cât mai multă lume, dă un share articolului sau recomandă-ne prietenilor tăi.

Îți mulțumim și îți dorim călătorii plăcute! 🙂

No Comments

Post A Comment