Ce te oprește să accelerezi îndeplinirea viselor, în 2019?

Ce te oprește să accelerezi îndeplinirea viselor, în 2019?

Ne apropiem repede repejor de anul 2019. Un moment tocmai bun pentru a ne gândi la tot ce am reușit să realizăm în anul care trece, dar și pentru a stabili ce dorim să realizăm în cel care va veni. Noul an este un bun pretext pentru a-ți face o listă cu lucrurile pe care ai dorit să le faci, la care ai visat până acum, și pe care nu ai reușit să le pui încă în practică. De ce chiar la început de an? Pentru că, în general, un an nou aduce o energie nouă care ne ajută de multe ori să luăm starturi de succes. 🙂 Și, de multe ori, un checklist este chiar un instrument de auto-disciplină, cea pe care chiar dacă nu o iubim tot timpul, este extrem de importantă pe toate planurile.

Pentru mai multe șanse în a duce la final ceea ce ți-ai propus, îți recomandăm din experiență să nu îți setezi foarte multe ținte în același timp, ci să acorzi pentru fiecare o perioadă rezonabilă. De exemplu, poți stabili un scop măreț și o reușită pentru fiecare lună în parte. Îți va fi mult mai ușor așa. Nu te vei simți sufocat de sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești, le vei putea gestiona mai ușor, le vei putea bifa mai repede (e o motivație să vezi cum reușești să faci ce ți-ai propus lună de lună) și le vei putea acorda toată atenția în intervalul respectiv.

Iată un exemplu de planificare lunară (bineînțeles, îl poți adapta în funcție de preocupări, hobby-uri etc.):

Ianuarie:

  • Ce vreau să realizez pentru mine?

Școala de șoferi

  • Ce vreau să fac pentru cei dragi?

Să îi trimit un buchet de flori mamei

  • Ce vreau să realizez pentru cariera mea?

Să particip la un seminar medical, specializat pe neurologie

Dacă îți vei seta de la începutul lunii aceste obiective, vei găsi mult mai ușor calea să le duci la îndeplinire. Dacă task-ul, de exemplu, este unul mai dificil de atins, poți realiza chiar un plan cu câțiva pași pe care să îi urmărești și care să te ducă spre îndeplinirea acelui vis sau lucrul pe care l-ai amânat până acum.

Dacă pe parcurs apar îndoieli cu privire la motivele pentru care ar trebui să realizezi anumite lucruri pe care ți le-ai propus, se întâmplă – creierul este uneori mai comod decât noi, sau îi este teamă de nou, sau tinde spre relaxare- fă o mică ședință cu tine și reevaluează obiectiv sarcina respectivă.

De exemplu, dacă tinzi să amâni să faci școala de șoferi, poate te va motiva să citești articolul nostru Unde te poți angaja când ai permis de conducere. Sau poate te va motiva să știi că instructorii noștri auto sunt printre cei mai performanți din Cluj, dar și printre cei mai veseli și degajați. 🙂

Iar dacă acum te descurajează vremea de afară, poate te ajută articolul nostru 3 Motive să faci școala de șoferi în sezonul rece.

Deci, în ce lună ne auzim pentru școală? 🙂  (dacă nu ai deja permisul auto).

Contactează-ne cu încredere pe pagina noastră de Facebook  sau la numerele de telefon 0751382711 / 0757790034.

Îți promitem că vom fi alături de tine, în îndeplinirea acestui obiectiv, cu toate cunoștințele și cu tot sufletul.

Și, bineînțeles, ținem pumnii pentru ca în 2019 să îți îndeplinești cât mai multe dintre vise, #pedrumultău!

No Comments

Post A Comment