Ai groază de condus? Știm câteva “medicamente” care să o vindece

Ai groază de condus? Știm câteva “medicamente” care să o vindece

1. Frica de condus se instalează în majoritatea cazurilor din cauza a doi factori:

Nu ai condus niciodată și nu îți imaginezi cum ai putea face asta pentru că nu ai nici șase mâini, nici șase picioare și nici șase ochi să poți controla în același timp frâna, accelerația, ambreajul și celelalte butoane. De aceea, îți dorești să fi fost vreo caracatiță care să aibă membre pentru efectuarea tuturor comenzilor, nu un simplu om…

Din fericire, autovehiculele au fost concepute astfel încât să poată fi controlate foarte ușor și fără prea mult efort, deci intuitiv. Gândește-te că după o perioadă de condus, vei simți totul ca pe un proces natural, iar mașina ca pe o extensie a corpului tău.

Nu este nevoie să ai șase ochi pentru că ai oglinzi ajutătoare pe care le poți fixa pentru a te ajuta cât mai bine de ele. Nici de șase picioare nu ai nevoie pentru că niciodată nu trebuie să apeși toate cele trei pedale în același timp. Chiar nu este deloc indicat. 🙂

Recomandări:

  • Uită-te atent la șoferii cu experiență în timp ce conduc. La cât de relaxați o fac, reușind în același timp să poarte o conversație cu tine sau să asculte radioul.
  • La finalul anului 2015, conform agerpres.com, erau înregistrate aproximativ 7,14 milioane de persoane cu permis auto. Mai exact, mai mult de o treime din populația României (nu am scăzut din totalul populației minorii). Prin urmare, nu este nevoie să ai un talent special sau să fii născut pe 4 roți ca să reușești să stăpânești o mașină.
  • Nu vrem să fim noi cei care te conving, ci vrem ca tu să te convingi singur de faptul că poți conduce. De aceea, principala noastră recomandare este ca măcar să încerci și să vezi dacă reușești să te împrietenești cu mașina. Noi suntem aici pentru asta, alături de tine la prima cheie învârtită în contact. Și avem multă răbdare pentru că suntem pasionați. 🙂

 

2. Nu ai mai condus de mult, și ți-e teamă că nu vei mai ști ce să faci. Te și vezi în mijlocul intersecției cu motorul oprit și cu zeci de fețe „zâmbitoare” în jurul tău. Să nu mai zicem de claxoane… Este normal să îți fie puțin teamă, dar asta nu trebuie să te împiedice să te urci din nou la volanul mașinii. Îți amintești cum erau timpurile când nu depindeai de nimeni și dădeai o fugă unde vroiai tu ascultând muzică? Ei, bine, aceste vremuri se pot întoarce cu puțin curaj. Și chiar mai ușor decât îți imaginezi.

Recomandări:

  • Roagă un prieten de încredere, șofer, să vină cu tine într-o zonă mai puțin aglomerată și să faceți acolo câteva exerciții de condus. Ai să vezi de cum te urci la volan că e ca… mersul pe bicicletă.
  • Ia-o încet. Chiar dacă nu ai un drum urgent de realizat, propune-ți în fiecare zi să parcurgi câțiva kilometri pentru a-ți intra în mână. Abordează mai întâi drumurile cu care ai fost familiarizat. Încet, încet, vei recunoaște comenzile și te vei relaxa.
  • Poți lua în considerare și câteva ore suplimentare de condus alături de un șofer profesionist care să te reinițieze în această artă a condusului. Nu uita, suntem aici să te ajutăm.

Indiferent de situație, în general, frica de condus vine din lipsa de încredere în abilitatea de a conduce. Și este normal să fie așa pentru că, efectiv, nu ai mai condus până acum și nu ai cum să îți fi format această abilitate, sau nu ai mai condus de mult și ai uitat că undeva în subconștient această abilitate încă mai există. Important este să nu te lași învins de această teamă și să încerci. Pentru că, la urma urmei, ce poate fi mai plăcut decât să fii #pedrumultău?

No Comments

Post A Comment