Cum să scazi consumul de combustibil

Cum să scazi consumul de combustibil

Nu trăim vremuri ușoare din punct de vedere financiar și nici viitorul nu se anunță a fi unul roz din acest punct de vedere. Scumpirea combustibilului îngreunează situația, în timp ce mașina ne este din ce în ce mai indispensabilă. Așadar, ne-am gândit că poate te ajută următoarele recomandări despre cum să îți scazi costurile cu benzina sau motorina, din câteva mișcări.

 

Mai puține drumuri cu mașina

Deși poate ne este mai greu să ne dăm seama din cauza obișnuinței, sunt trasee zilnice, săptămânale sau lunare pe care le putem face cu ajutorul unei biciclete sau chiar pe jos, fără mașină. Poate fi drumul până la supermarketul din colt, poate fi drumul până la muncă sau până în parcul din apropiere.

De ajutor ar fi ca mental să recreezi toate traseele pe care le faci în fiecare zi și să încerci, acolo unde se poate, să renunți la mersul cu mașina pe care să îl înlocuiești cu o plimbare. Chiar dacă la început nu o să pară prea simplu, după ce mersul pe jos va devein rutină, nu doar că vei fi mai în formă, dar vei avea și ceva mai mulți bănuți de pus sub saltea. 🙂

 

Scazi viteza, scazi consumul, scazi costurile

Un lucru bine știut de șoferii cu experiență și nu numai, este faptul că atunci când mergi cu viteză consumi mult mai mult combustibil. Recomandarea noastră este să reduci viteza ori de cât ori se poate, mai ales că acest lucru te va ajuta să fii mai prudent în trafic și să poți avea un control mai mare asupra autovehicolului.

 

Simte mașina și las-o să își facă treaba

Știai că poți economisi până la 5% combustibil dacă, atunci când te apropii de o intersecție sau un sens giratoriu, nu frânezi brusc ci încetinești treptat? Folosindu-te de forța mașinii, luând piciorul de pe accelerație, vei avea atât beneficiul unui consum mai mic, cât și mai mult timp pentru a evita eventuale ciocniri în trafic.

 

Lasă distanță mai mare față de mașina din față

Să conduci prea aproape față de mașina din fața ta este o totală lipsă de energie, prudență și benzină pentru că trebuie tot timpul să fii atent la mișcările pe care le face celălalt șofer. Vei frâna brusc, vei accelera, în felul acesta forțând mașina să consume mai mult decât dacă ai conduce prudent păstrând ditanța recomandată.

 

Nu supra-încărca mașina

Când pleci în vacanță sau în altă localitate, încearcă să nu iei cu tine foarte multe bagaje sau obiecte foarte grele pentru că în acest fel mașina va fi forțată să consume mai mult.

 

Nu abuza de aerul condiționat

Pe timp de vară este destul de greu să reziști în mașină fără aerul condiționat pornit. Cu cât îl vei deschide însă mai puțin, cu atât vei consuma mai puțin combustibil. Încearcă să alternezi deschiderea geamului cu pornirea ventilației și asfel vei reuși să economisești, fără a lăsa aerul pornit și geamurile deschise în același timp. Poate te ajută și articolul nostru Cum scapi de canicula din mașină.

 

Achiziționează o mașină cu un consum bun

Poate că nu tot timpul consumul unei mașini ar trebui să fie factorul decisiv în achiziționarea acesteia. Însă, este clar că decizia pe care o vei lua va avea repercursiuni, mai ales dacă periodic ai de parcurs distanțe mari cu autovehicolul. Ia în calcul, așadar, atunci când cumperi o mașină, să fii atent și la cât consumă aceasta.

 

Care sunt trucurile tale pentru a “păcăli” consumul și pentru a reuși să plătești cât mai puțin pe combustibil? Așteptăm răspunsul tău în comentarii sau pe pagina noastră de Facebook.

 

No Comments

Post A Comment