Categoria auto BE. Ce implică? Ce presupune?

Categoria auto BE. Ce implică? Ce presupune?

Chiar dacă, odată cu venirea toamnei se termină și perioada concediilor și vacanțelor de vară, scurtele evadări de weekend continuă până târziu în iarnă.

Și, ce poate fi mai frumos decât o ieșire în natură, fie cu barca cu motor sau skijet-ul, fie cu bicicletele sau micuța și confortabila rulotă? Zilele de toamnă aduc un soare blând și o simfonie de culori cu care copacii ne încântă la fiecare ieșire de weekend.

Să nu mai vorbim de situațiile în care ai o afacere proprie și, într-o situație mai puțin romantică, ai nevoie să transporți mai multă marfă…

Trebuie să știm însă că, pentru o iesire cu barca sau rulota, sau în general pentru situațiile când trebuie să atașăm o remorcă, avem nevoie, pe lângă clasa B a permisului auto, și de clasa BE.

Clasa auto BE ne oferă dreptul de a atașa autoturismului nostru fie barca, skijetul, rulota, sau remorca. Iar textul legii este destul de explicit:

 „Ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg. format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorca a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3500 kg.”

Categoria B                                         Categoria BE

         

 

Cu alte cuvinte, categoria BE completează categoria B cu un plus de masă totală, oferindu-ne astfel posibilitatea de a atașa autoturismului nostru semiremorci sau remorci mai mari.

Cursul auto pentru obținerea permisului auto categoria BE necesită mai puțin timp decât cel pentru categoria B, durata minimă fiind de 2 săptămâni.

În timpul celor 2 săptămâni vei face 10 ore de pregătire teoretică și 10 ore de pregătire practică.

Examinarea constă în proba teoretică și cea practică, la fel ca și în cazul categorie auto B.

Proba teoretică din cadrul examenului pentru permisul auto categoria BE constă în doar 11 întrebări, față de 26 de întrebări cum este structurată proba teoretică in cazul categoriei B.

Numărul total de răspunsuri corecte pentru a promova examenul teoretic este de 9 din 11 întrebări.

Proba practică, evident, constă în conducerea ansamblului de vehicule în trafic.

Pentru mai multe detalii legate de depunerea dosarului și începerea cursului pentru obținerea permisului auto categoria BE, ne poți contacta aici sau la numerele de telefon:   0751.382.711 / 0757.790.034 Te vom ghida cu drag și responsabilitate. 🙂

 

 

 

No Comments

Post A Comment