Ce calități e bine să ai dacă vrei să devii șofer de tir

Ce calități e bine să ai dacă vrei să devii șofer de tir

Pentru că alimentele stau la baza supravițuirii și pentru că acestea sunt comercializate în cadrul supermarketurilor în cantități mari, sunt transportate dintr-un loc în altul al țării, sau de peste graniță, cu ajutorul mașinilor mari, a tirurilor și camioanelor. Iată de ce, odată cu sporirea lanțurilor de magazine, meseria de șofer de tir a fost și este una la mare căutare și plătită, în medie, după cum se spune, destul de binișor, raportat la salariile din țară și nu numai.

Dar, poate fi oricine șofer de tir? Care sunt calitățile pe care ar trebui să le aibă un șofer ca să reziste unui ritm de viață nu tocmai ușor?

Bineînțeles, prima condiție pentru a deveni șofer de tir este să ai permis auto pentru categoriile C, C+E. Școala de șoferi Blue Auto Drive din județul Cluj susține cursuri dedicate șoferilor pentru categoriile C și CE și te poți înscrie oricând, apelând cu încredere la datele de contact de aici.

 

În afară de acest criteriu, calitățile care te-ar ajuta în meseria de șofer de tir pot fi următoarele:

  • Calmul. Este extrem de necesar să nu îți pierzi cumpătul atunci când petreci ore în șir în trafic, atât pentru binele tău, cât și pentru al celor din jur. Să te poți stăpâni la volan înseamnă să nu accelerezi atunci când nu mai ai răbdare.

 

  • Flexibilitatea. Să fii șofer de camion înseamnă de multe ori să petreci zile în șir pe drumuri, și mai puțin timp pe acasă. Prin urmare, este o meserie pentru cei cu un stil de viață dinamic, dar și mai puțin prietențioși în ceea ce privește somnul. Sunt situații în care va trebui să dormi în patul amenajat din mașină.

 

  • Să îți placă să călătorești. Meseria de șofer de tir este în special pentru iubitorii de drumuri lungi, pentru cei care doresc să descopere lumea și să o străbată în lung și lat.

 

  • Experiența. Sunt companii care solicită la angajare experiență în conducerea vehicolelor mari. De aceea, dacă îți dorești să practici această meserie, nu mai sta pe gânduri și ia-ți acum permisul pentru a acumula cât mai repede experiență!

Pentru orice întrebare legată de înscrierea la școala de șoferi BLUE AUTO DRIVE, Categoriile C și C+ E, nu ezita să ne contactezi direct: 0751.382.711 / 0757.790.034

 

No Comments

Post A Comment