„Capcane” de primăvară la volan. Cum le eviți

„Capcane” de primăvară la volan. Cum le eviți

Odată cu venirea primăverii, fie că vei alege să lași mai mult mașina în garaj și să te bucuri de drumurile scurte pe bicicletă, fie vei fi tentat să scoți mai mult mașina și în weekend pentru deplasări de relaxare în jurul localității.

Oricum ar fi, primăvara șoferii se bucură că au scăpat de zăpadă, de drumurile cu polei și de nopțile lungi care le solicitau un efort mai mare la condus din cauza vizibilității reduse. Dar asta nu înseamnă că au fost eliminate toate neplăcerile.

Ce neplăceri creează primăvara pentru șoferi

Dintre cele mai adânci „capcane” întinse de primăvară șoferilor sunt gropile apărute „peste noapte”, cauzate de precipitațiile și înghețul din sezonul rece. Pentru că nu știi niciodată când apar, îți recomandăm ca, indiferent dacă cunoști sau nu drumul, să circuli cu o viteză mai redusă la ieșirea din iarnă, întocmai pentru a evita situațiile neplăcute.

Ca în toate sezoanele, ploile de primăvară sunt vor fi și ele prezente. Află din articolul nostru Condusul preventiv pe timp de ploaie cum să abordezi tehnica condusului preventiv.

Nu în ultimul rând, primăvara este destul de capricioasă. Câteva zile de soare și temperaturi mai ridicate, pot fi urmate chiar de ninsori și temperaturi mai scăzute. De aceea, îți recomandăm să nu te grăbești să schimbi cauciucurile de iarnă cu cele de vară.

Schimbarea cauciucurilor cu cele de vară se face de obicei în luna aprilie, când temperaturile se stabilizează concret peste 7 grade Celsius, dar depinde foarte mult de zona în care te afli sau circuli cu mașina. În niciun caz nu recomandăm rularea cauciucurilor de iarnă pe tot timpul anului pentru că acestea au o capacitate mai scăzută de frânare în cazul unui carosabil încălzit. Mai mult, cauciucurile de iarnă se uzează mai tare în timpul verii.

În situația în care nu ai încă permisul auto, primăvara este un anotimp numai bun să începi școala de șoferi. Și pentru că la vară te vei putea bucura de independența de a merge cu mașina acolo unde îți dorești. 🙂 Pentru mai multe detalii, urmărește-ne pagina de Facebook sau contactează-ne direct la numărul de telefon 0751.382.711.

No Comments

Post A Comment