Întrebări frecvente

Suntem alături de tine pentru a-ți oferi întregul suport de care ai nevoie pe durata cursului și chiar după obținerea permisului auto prin grupul nostru de susținere

Echipa noastră este formată din instructori, profesori de legislație rutieră și personal administrativ, aflați la dispoziția ta.

Ce presupune examenul pentru obținerea permisului de conducere?

Examenul pentru obținerea permisului de conducere este susținut împreună cu Poliția Rutieră și constă într-o probă teoretică și o probă practică.
Proba teoretică constă în rezolvarea unui chestionar de verificare a cunoștințelor teoretice care conține 26 întrebări ( examen efectuat pe calculator).
Timpul alocat rezolvarii unui chestionar de verificare a cunoștințelor teoretice este de 30 minute. Proba teoretică se promovează obținând minim 22 puncte din 26.
Proba practică se susține de către cei ce au promovat proba teoretică de sala.
Proba practică constă în conducerea autoturismului pe traseu, împreună cu un agent de la Poliție.

Cât este valabil cursul de școlarizare ?

Cursul de școlarizare absolvit este valabil timp de 1 an de la data terminării școlii de șoferi. După încheierea acestui interval va fi necesară refacerea cursului de școlarizare auto pentru a putea susține examenul de obținere a permisului de conducere

Alte informații privind examenul pentru obținerea permisului de conducere

Ordinul nr. 4/2010 modifica și structura testului în funcție de categoria și subcategoria de permis de conducere solicitate, și se face după cum urmează: categoriile B, B1, C, C1, Tr, D, D1, Tb sau Tv, testul cuprinde 26 de întrebări, timpul de soluționare fiind de 30 de minute (cel puțin 22 răspunsuri corecte);
O modificare importantă adusă de noul act normativ vizează cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene (UE) sau ale Spatiului Economic European (SEE), care pot fi candidați la examinare pentru obținerea permisului de conducere, însă numai dacă „au rezidența normală în România sau aflați la studii în România pentru o perioadă de cel puțin 6 luni.” Anterior noului act normativ, erau acceptați la examinare numai „cetățenii români și cetățenii străini cu domiciliul sau reședinta în România, care solicită examinarea pentru obținerea permisului de conducere”.
În ceea ce privește examinarea, aceasta cuprinde tot două probe, una teoretică și una practică, cu deosebirea că proba teoretică constă în rezolvarea unui test în sistem informatic, prin utilizarea unei aplicații informatice pusă la dispoziția candidaților de Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Administrației și Internelor (MAI).
Accesul la aplicația informatică se realizează pe baza unui bon de ordine care conține un cod de bare, înmânat de lucrătorii serviciilor publice comunitare la intrarea candidatului în sala de examinare. Codul de bare identifică un test completat de un anumit candidat și are valabilitate doar în ziua curentă examinării.

Informații privind categoria BE

Autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
Ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;
Ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;
Categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg;

Ce se întâmplă după examenul teoretic ?

AI FOST DECLARAT ADMIS, FELICITARI!  Ești deţinătorul unui permis de conducere. Tot ce mai trebuie să faci este să te prezinți în zilele urmatoare cu un act de identitate la sediul DRPCIV pentru ridicarea permisului de conducere. Drumuri bune!
AI FOST DECLARAT RESPINS – Nu te descuraja, nimic nu este pierdut! În acest caz, trebuie să efectuezi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aștepți 16 zile calendaristice pentru a te reprograma. După efectuarea celor 3 şedinţe îți vom elibera o adeverinţă în baza căreia îți vei face o nouă programare și îți vom ține pumnii!

Ce se întâmplă după examenul practic ?

AŢI FOST DECLARAT ADMIS – Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Tot ceea ce mai trebuie să faceţi este să vă prezentaţi în zilele urmatoare cu un act de identitate la sediul DRPCIV pentru ridicarea carnetului.
AŢI FOST DECLARAT RESPINS – În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma.După cele 3 şedinţe noi vă vom elibera o adeverinţa in baza căreia veţi face o nouă programare.

Câte răspunsuri corecte sunt necesare pentru promovarea examenului teoretic?

Pentru categoriile B, C, D, promovarea examenului presupune rezolvarea unui chestionar cu 26 de întrebări, în 30 de minute, cu minim 22 răspunsuri corecte.

Ce valabilitate are cursul de scolarizare ?

Examenul teoretic promovat este valid pe toată perioada de valabilitate a școlii, (1 an de zile).

Cât timp sunt valabile avizele medicale / psihologice ?

Avizul medical și avizul psihologic sunt valabilie 1 an.

Am rezidența în altă țară, pot face şcoala de șoferi?

Poți face școala de șoferi doar dacă ești rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

Am permis în altă țară, trebuie să fac școala de șoferi încă o dată ?

Daca permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faci școala de șoferi. Dacă țara nu este membră a UE , trebuie să faci școala auto în România.

Examenul cu poliția se va susține în mașina cu care am facut cursurile?

Da, în urma încheierii unei convenții.

Ai întrebări sau nelămuri despre școala de șoferi ?