Unde pot da studenții examenul auto

Unde pot da studenții examenul auto

Scriem acest articol pentru că știm că mulți dintre studenți se întreabă unde pot face școala de șoferi și unde vor da examenul auto dacă doresc să urmeze cursurile în localitatea în care studiază și nu în cea de domiciliu.

Aflați la studii într-un alt oraș, studenții realizează că le-ar fi mult mai ușor să se deplaseze cu mașina personală la facultate, că pot ajunge mai ușor acasă în weekend-uri sau vacanțe, dar mai ales își dau seama că după ce vor termina studiile vor fi nevoiți să se angajeze. Iar multe dintre locurile de muncă de astăzi solicită candidatului permis auto categoria B, fie că vorbim de posturi de agenți de vânzări, jurnaliști, șoferi de taxi etc. (aici am dezvoltat subiectul).

Deci, dacă ești student, iată unde vei da examenul auto

Sunt mai multe situații:

  1. Dacă localitatea în care ai domiciliul se află în județul Cluj (de exemplu), iar tu ești student în Cluj-Napoca, vei putea face școala auto în Cluj-Napoca și vei putea susține examenul auto tot aici.
  2. Dacă ești student român, dar ai domiciliul într-o altă localitate din România, poți face școala de șoferi în localitatea în care te afli. Pentru examenul auto însă, ai cel puțin două opțiuni:
    • Fie vei da examenul în localitatea în care ai domiciliul
    • Fie vorbești cu proprietarul apartamentului în care locuiești în chirie să îți facă flotant și astfel nu vei întâmpina nicio problemă. Vei putea da examenul auto în Cluj-Napoca (de exemplu), dacă studiezi aici.
  3. Dacă ești student străin în România, pentru a face școala de șoferi aici și pentru a da examenul auto, este nevoie să fii rezident în România (documentele trebuie să aibă o valabilitate de cel puțin 6 luni).

Dacă ești student străin în România și ai permisul auto obținut într-o țară care nu se află în Uniunea Europeană, pentru a circula cu mașina ca șofer în legalitate, vei fi obligat să repeți școala auto în România.

Pentru alte informații utile, consultă pagina noastră de Întrebări frecvente sau contactează-ne direct pe pagina noastră de Facebook sau prin telefon:  0751.382.711 / 0757.790.034. Îți vom acorda consiliere cu tot dragul pentru a merge #pedrumultău.

No Comments

Post A Comment