Se răcește vremea. Schimbăm cauciucurile?

Se răcește vremea. Schimbăm cauciucurile?

Toamna apasă pe accelerație, în oglinda retrovizoare vedem deja ploaia insistentă, iar la meteo se anunță o răcire bruscă a temperaturilor. Este nevoie să pregătim mașina pentru iarnă?

În sezonul rece, mașina își va utiliza cu precădere anumite componente pe care este nevoie să le verifici temeinic pentru a te asigura că funcționează perfect. Îți prezentăm în acest articol câteva dintre ele. Iar pentru că avem parte de precipitații în această perioadă, se impune și verificarea cauciucurilor, precum și a ștergătoarelor. Dacă ar fi să luăm în calcul prognoza meteo, nu strică să testezi și sistemul de încălzire a mașinii.

Pentru că ploile se intensifică, s-ar putea să îți fie de ajutor și articolul nostru despre Condusul preventiv pe timp de ploaie. Recomandări.  Un articol care îți va reaminti câteva dintre cele mai importante atitudini și reacții la volan pe care trebuie să le aibă un șofer atunci când conduce pe carosabil umed.

Când schimbăm cauciucurile?

Odată cu venirea iernii sau cu răcirea temperaturilor, nu este obligatoriu să îmbrăcăm roțile cu „haine” de sezon. Obligatoriu este ca prima ninsoare să te prindă echipat de iarnă, cu cauciucuri adecvate. În schimb, pentru o eficiență mai mare a autovehicolului și un consum mai mic, specialiștii recomandă înlocuirea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă atunci când temperatura scade sub 7 grade celsius.

Nici noi nu îți recomandăm să aștepți chiar prima ninsoare pentru a le înlocui pentru că s-ar putea să pierzi timp stând la coadă, majoritatea șoferilor alegând la rândul lor ultimul moment pentru a face acest lucru.

Iar în cazul în care ești șofer începător, nu ai exersat de multă vreme și te sperie venirea iernii, poți apela cu încredere la noi pentru a-ți oferi câteva ore suplimentare de condus. Te vor ajuta să îți recâștigi încrederea și să depășești mai ușor obstacolele suplimentare pe care le aduce iarna pe șosele. Nu ezita să ne contactezi pentru orice informații de care ai nevoie.

No Comments

Post A Comment