Reguli de întreținere, curățenie și dezinfectare a mașinii personale

Reguli de întreținere, curățenie și dezinfectare a mașinii personale

Știm cu toții cât de utilă este mașina personală. Fie că o conducem zi de zi, fie că o folosim în weekend-uri pentru deplasări la părinți sau pentru minivacanțe departe de zgomotul orașului, întotdeauna mașina personală își aduce contribuția la plusul de confort pe care toți îl căutăm.

Iar pentru a ne asigura că vom avea o experiență cât mai plăcută în momentele când suntem la volan, vă propunem mai jos câteva sfaturi de urmat:

1.Stabiliți un buget de reparații. Pentru a nu avea surprize neplăcute pe parcurs, bugetul de reparații trebuie întotdeauna bine stabilit. Aici putem include piesele auto ce trebuie schimbate periodic, cum ar fi filtrele de ulei și polen, care se schimbă de fiecare dată cand se face schimbul de ulei. Majoritatea producătorilor de autovehicule recomandă schimbul de ulei la fiecare 10 000 – 15 000 km rulați. De asemenea, plăcuțele de frână se schimbă periodic, tot în funcție de numărul de kilometri rulați, dar și de modul în care ați condus dumneavoastră mașina. Un condus agresiv va duce adesea la un schimb mai rapid al plăcuțelor de frână.

2. Păstrați mașina curată! Vopseaua caroseriei unei mașini nu are doar rolul de a ne face mașina să arate bine, ci și să o protejeze de rugină. Astfel, mașina trebuie spălată regulat și in plus se recomandă tratarea cu ceară o dată la 4 luni. De asemenea, întreținerea interiorului mașinii este foarte importantă atât pentru confortul deplasărilor dumneavoastră, cât și pentru o viitoare scoatere la vânzare a mașinii. Așadar, o dată la 3-4 luni faceți curățarea completă a tapiseriei, iar de fiecare dată când spălați exteriorul, nu uitați și de interior.

Mare atenție și la îmbrăcămintea volanului, care dacă este de piele poate crăpa și se poate rupe în timp. Și încă un lucru: nu fumați în mașină! Fumul de țigară înnegrește tapiseria plafonului, murdărește foarte tare parasolarele șoferului și pasagerului din dreapta, ca să nu mai vorbim de scrumul care va cădea peste tot, putând chiar produce pagube însemnate.

3.Dezinfectarea mașinii se impune mai ales în această perioadă de maximă prudență cauzată de răspândirea virușilor. Pentru a vă asigura că ați făcut o dezinfectare eficientă, folosiți produsele speciale pe bază de biocizi agreați de Ministerul Sănătății. Ștergeți cu dezinfectant atât mânerele portierelor, cât și volanul, schimbătorul de viteze și cotiera.

Rămânem la dispoziția voastră pentru întrebări și vă dorim sănătate multă!

 

No Comments

Post A Comment