Cum eviți să te topești în mașină pe timp de caniculă

Cum eviți să te topești în mașină pe timp de caniculă

Chiar dacă vara traficul nu mai este atât de intens în oraș, cu o mașină închisă la culoare sau la drum lung, vom simți din plin arșița. Mașina aproape devine o cutie de conserve plimbată prin jar.

Sunt însă câteva trucuri care, chiar dacă nu vor elimina căldura, ne vor ajuta să plecăm la drum mai pregătiți să o înfruntăm și ne vor ajuta să o suportăm mai ușor.

Nu uita să iei cu tine un termos cu apă sau ceai rece (la o temperatură preferată). Astfel, lichidul nu se va încălzi și te vei hidrata sănătos și cu plăcere.

Verifică instalația de aer condiționat! În cazul în care nu funcționează sau trebuie curățată, fugi la un service auto. Îți va fi de folos vara aceasta. Dacă pornești aerul condiționat în mașină, închide geamurile și ai grijă să nu fie la maxim pentru a evita neplăcerile cauzate de un flux de aer rece prea puternic sau de diferențele de temperatură interior-exterior. Poate te ajută să focalizezi jetul de aer în zona picioarelor, evitând astfel contactul cu ochii și capul – părți mai sensibile la curenții de aer.

Tot înainte de a pleca la drum, verifică presiunea roților. Dacă roțile sunt dezumflate, în contactul cu șoseaua vor produce mai multă căldură și, totodată, mai multă uzură și deteriorare.

Folosește parasolare auto pentru geamuri și vei împiedica soarele să pătrundă înăuntru. Pietonii de pe locurile din spate vor fi încântați.

Schimbă parfumul de la mașină cu unul tonic, răcoritor. Poți folosi arome precum citron, mentă, verbină, în funcție de preferințe. Nu vor alunga căldura, însă vor contribui la confortul și starea de bine din mașină.

Parchează-ți mașina într-un loc pe cât posibil cu umbră pentru a evita supraîncălzirea ei. Dacă nu reușești să găsești unul potrivit, recomandăm utilizarea parasolarelor speciale pentru parbriz și lunetă.

Suntem curioși. Care sunt trucurile voastre pentru a scăpa de arșița verii când sunteți la volan sau pe locurile din spate?

No Comments

Post A Comment