6 metode prin care să rămâi calm în trafic

6 metode prin care să rămâi calm în trafic

Pentru a fi un șofer extraordinar, este nevoie să cunoști foarte bine regulile de circulație și să reușești să fii „una cu mașina”, atunci când ești la volan. Aceste lucruri le poți învăța alături de instructorii noștri profesioniști, la Școala de șoferi din județul Cluj, Blue Auto Drive. Mai există însă și componenta psihologică pe care nu trebuie să o neglijezi și care depinde foarte mult de tine. De caracterul tău și de modul în care lucrezi cu tine pentru a rămâne stăpân pe emoțiile tale în timp ce în jurul tău, de exemplu, traficul este infernal.

Iată 6 metode care îi ajută pe instructorii noștri să își păstreze calmul cât timp sunt în trafic și care te pot ajuta și pe tine.

1.) Expiră și inspiră profund și încearcă să vizualizezi cum aerul pătrunde în plămâni și mai apoi, ușor, cum părăsește corpul. Câteva exerciții de respirație de acest gen și mintea se va liniști.

2.) Fii conștient de faptul că dacă te enervezi nu rezolvi nimic, ba din contră, poți face mai mult rău situației.

3.) Fii lucid și realizează că nu vei sta toată viața blocat în trafic. Astfel, nu are sens să îți pui viața în pericol încercând să intri pe contrasens.

4.) Gândește-te la situațiile de acest gen ca la provocări. Dorești să devii cel mai calm om de pe pământ, iar traficul cu siguranță te va ajuta să faci progrese. 🙂

5.) Profită de situație și încearcă să găsești o soluție pentru data viitoare când cel mai probabil se va repeta situația. Ai putea merge cu bicicleta, autobuzul? Ai ajunge mai repede pe jos? Ai putea evita acest drum?

6.) Încearcă să nu adâncești furia pe care o simți gândindu-te la trafic. Mai bine caută la radio o melodie care să te binedispună, pe care să o poți da puțin mai tare și pe care să o trăiești la maxim. 🙂 Îți va schimba starea de spirit.

S-ar putea să nu îți iasă din prima și să nu fie atât de ușor precum pare. Dar treptat vei învăța să ai răbdare cu tine, în primul rând, și să îți oferi timpul necesar pentru practică și rezultate.

No Comments

Post A Comment