5 lucruri pentru mai multă încredere când ești pe 4 roți

5 lucruri pentru mai multă încredere când ești pe 4 roți

Iată mai jos 5 lucruri simple care te vor ajută să ai mai multă încredere în tine atunci când esți la început și te urci la volan.

1. Practică ceea ce ai învățat în timpul orelor de condus

Poți să începi să exersezi manevrele de parcare, gararea cu spatele și folosirea oglinzilor mașinii într-o parcare care nu este foarte aglomerată. Școlile sau parcările super-marketurilor sunt un loc potrivit pentru a merge dimineață devreme sau în timpul nopții  deoarece acestea au în general multe locuri de parcare, unde poți să exersezi fără alte persoane în jur.

Exercițiu practic este regulă numărul #1 pentru a crește încrederea în propriile abilități, iar alegerea unui loc potrivit unde nu există presiunea traficului aduce numai beneficii.

2. Mai aruncă un ochi peste codul rutier

Chiar dacă ai obținut recent permisul de conducere, asigură-te că ești familiarizat cu legislația și semnele rutiere din zonă ta. Cunoștințele au reprezentat întotdeauna o bază importantă  atât pentru dezvoltarea competențelor cât și pentru dezvoltarea sentimentului de control.

3. Obișnuiește-te cu propria mașină

Un alt lucru care te ajută să fii mai încrezător atunci când conduci este să-ți cunoști foarte bine mașina atât din punct de vedere a dotărilor, cât și din punct de vedere a  timpilor de frânare, accelerare. Pentru acest lucru roagă o persoană care a mai condus mașină respectivă sau are același tip de mașină să-ți explice aceste lucruri. De asemenea, pentru a te obișnui cu timpi de frânare și accelerare poți să începi să conduci pe străzi mai puțin aglomerate.

4. Elimină factorii disturbatori

Înainte să pornește la drum elimină orice factor care ar putea să-ți distragă atenția. Dacă este deranjant pentru tine, poți să oprești muzică sau să dai mai încet volumul . Dacă mai sunt și alți pasageri în mașină roagă-i să discute  mai încet astfel încât să nu interfereze cu atenția ta.  De asemenea, evită să scrii mesaje sau să vorbești la telefon în timp ce conduci, în situația în care acest lucru nu este posibil, cumpără-ți o cască bluetooth sau oprește într-o parcare până la finalizarea convorbirii telefonice.

5. Frânează mai devreme decât mai târziu

Pentru început frânează ușor din timp, puțin mai repede decât  crezi că este nevoie.  Acest lucru te va ajuta să  afli de cât timp este nevoie pentru a te opri în condiții de siguranță.

Ține minte aceste sfaturi și vei deveni un profesionist la volan mai repede decât crezi!

Școala Bule Auto Drive îți stă cu drag la dispoziție cu sfaturi care să te ajute să treci mai ușor peste provocările de început!

No Comments

Post A Comment